لوگو چیست؟ چرا کسب و کارها به لوگو نیاز دارند؟ نقش لوگو در برندسازی چیست؟ در انتخاب لوگو مناسب باید به چه نکاتی توجه کرد؟ چه مسائلی به طراحی یک لوگو حرفهای کمک میکنند؟ طراحی لوگو و انتخاب لوگو مناسب موضوعی مهم برای تمام کسب و کارها است. کسب و کارها با استفاده از لوگو میتوانند خود را به گروه وسیعی از مخاطبان معرفی کنند و از طریق برندسازی با کمک لوگو مشتریان بیشتر جذب میکنند. لوگو تاثیر زیادی در موفقیت یک کسب و کار دارد اما لوگویی که به شکل اصولی انتخاب و طراحی شده باشد. در این مطلب از مجریان قصد صحبت در مورد این موضوع را داریم. اگر به دنبال بهترین راه طراحی لوگو هستید با راهنمای جامع انتخاب و طراحی حرفه ای لوگو برای برندسازی همراه باشید.
لوگو یا هویت بصری چیست ؟
برای پاسخ به این سوال که لوگو یا هویت بصری چیست، کافی است نگاهی به اطراف خود بیندازید تا دست کم ۴-۵ لوگو مختلف را در همان لحظه مشاهده کنید. لوگو یا به انگلیسی Logo که در زبان ما با نامهایی مانند آرم و نشان هم شناخته میشود، نماد، حرف، تصویر یا ترکیبی از همه اینها است که توسط برندهای مختلف برای معرفی محصول به مشتریان طراحی میشود. لوگو یا نشان طرحی متفاوت و خاص است که برای نشان دادن هویت یک مجموعه یا سازمان به گروهی از افراد که غالبا مشتریان آنها هستند، استفاده میشود.
لوگو نشانی گرافیکی است که اکثرا حاوی یک تصویر است اما بسته به نوع آن ممکن است یک تصویر تنها نباشد و ترکیبی از اسامی، اعداد و حروف باشد. این نشانهها توسط کسب و کارهای مختلف استفاده میشوند تا زمینه کاری خود را به مشتریان معرفی کرده و مراحل اعتماد سازی و معرفی محصول که دو مرحله مهم در فروش و بازاریابی هستند را سریعتر انجام دهند. حالا که متوجه شدید لوگو یا هویت بصری چیست، در ادامه به کاربردهای آن و مراحل طراحی لوگو یا نماد میپردازیم.
تاریخچه طراحی لوگو
پیش از هر توضیحی در مورد لوگو بد نیست که با تاریخچه استفاده از این تصاویر در کسب و کارها آشنا شوید. مطالعه تاریخچه طراحی لوگو هم برای افرادی که قصد ورود به این حرفه را دارند و هم برای افرادی که قصد سفارش لوگو و انتخاب یک نماد برای کسب و کار خود را دارند، مزایای فراوانی دارد. شاید تصور کنید که علم طراحی لوگو یک علم جدید است و نهایتا کمتر از یک قرن از استفاده آن میگذرد اما جالب است بدانید که عمر انجام این کار به گذشتههای دور میرسد.
مطالعات در زمینه تاریخچه طراحی لوگو نشاندهنده این موضوع است که عمر این کار یعنی طراحی لوگو به دوران انسانهای نخستین برمیگردد. حتی اگر نشانههای ثبت شده توسط انسانهای نخستین را از نزدیک ندیده باشید هم قطعا نقاشیهای ثبت شده از آنها را در فیلمها و مستندات تلویزیونی مشاهده کردهاید. نقاشیهای به جا مانده از انسانهای نخستین را اولین نمونههای طراحی لوگو یا آرم و نشان میدانند. بعد از آن عمر استفاده از لوگو به یونان باستان باز میگردد. یونانیان و رومیان باستان برای ارسال پیامهای محرمانه خود از نمادهای مخفی و رمزنگاری شده استفاده میکردند. سبک امروزی طراحی لوگو با اختراع اینترنت شکل گرفت و به مرور و با پیشرفت اینترنت و تکنولوژی به شکل لوگوهای امروزی تبدیل شد.
طراحی لوگو در ایران
طراحی لوگو در ایران هم پیشینهای طولانی دارد. طبق اسناد تاریخی، طراحی لوگو در ایران نخستین بار در دوران محمدرضا شاه پهلوی انجام شد. شرکت هواپیمایی هما، اولین شرکتی بود که طراحی لوگو در ایران برای آن انجام شد. اولین طراح لوگو ایرانی، گرافیستی ارمنی – ایرانی به نام ادوارد زهرابیان بود که این کار را در سن ۲۲ سالگی و در اوایل سال ۱۳۴۰ شمسی انجام داد. از معروفترین لوگوهای طراحی شده توسط هنرمندان ایرانی میتوان به طراحی لوگو سایپا که توسط مرتضی ممیز، پدر گرافیک ایران، انجام شد اشاره کرد. از دیگر لوگوهای معروف ایرانی میتوان به لوگو شرکت ملی نفت، لوگو بانک صادرات و لوگو ایران خودرو اشاره کرد که به ترتیب توسط احمد میرزا در سال ۱۳۶۳، اسماعیل کیامقدم در سال ۱۳۶۹ و بیژن جناب در سال ۱۳۷۳ طراحی و اجرا شدند.
هدف از طراحی لوگو
شاید تصور کنید که لوگو تنها نمادی است که یک برند با آن شناخته میشود و محصولات خود را از محصولات دیگر برندها متمایز میکند اما باید گفت که اینطور نیست و هدف از طراحی لوگو فراتر از اینها است. همانطور که در اولین بخش یعنی پاسخ به این سوال که لوگو چیست؟ گفته شد لوگو، هویت بصری برند است. با طراحی یک لوگو حرفهای و استفاده از آن میتوان هویت برند و کسب و کار را به بهترین شکل به مشتریان ارائه داد. به علاوه لوگو کمک میکند که کسب و کار منحصر به فرد و متمایز از کسب و کارهایی با زمینه فعالیت مشابه به نظر برسد.
نقش طراحی لوگو در تبلیغات
نقش طراحی لوگو در تبلیغات چیست ؟ یکی از مهمترین اهداف در طراحی لوگو استفاده از آن در تبلیغات و بازاریابی است. نقش طراحی لوگو در تبلیغات بسیار زیاد است و به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شود. اهمیت طراحی لوگو به خصوص برای تبلیغات کسب و کارهای نوپا بسیار زیاد است. لوگو میتواند کسب و کار را در ذهن مشتریان به یادماندنی کند و باعث شود که محصول حتی تازه تولید و از برندی نوپا در میان محصولات رقیب متمایز شود. لوگو یا نشان، نماینده کسب و کار است و با استفاده از آن است که کسب و کار دیده میشود. برای همه ما پیش اومده که به دنبال محصول خاصی باشیم و نام آن را به یاد نیاوریم اما با دیدن لوگو فورا محصول را از میان دیگر محصولات مشابه تشخیص دهیم.
به علاوه نقش طراحی لوگو در تبلیغات علاوه بر موارد گفته شده در بهتر دیده شدن برند نیز هست. برای مثال یکی از اقداماتی که برندهای مختلف برای معرفی خود به مشتریان انجام میدهند، استفاده از محصولات تبلیغاتی مانند تی شرت، ماگ یا لیوان، جاسوئیچی و دیگر موارد مشابه است. گاهی اوقات امکان چاپ نام یا شعار کسب و کار روی محصول وجود ندارد اما لوگو را میتوان به راحتی روی هر محصولی چاپ کرد. لوگو همچنین برای معرفی یک محصول در سطح بینالملل و تبلیغات بینالمللی هم اهمیت زیادی دارد. طبیعتا درک یک نام فارسی برای مشتریان خارجی ساده نیست اما لوگو و تصویر به راحتی قابل درک است و مفهوم و هویت محصول را مشخص میکند.
کاربرد لوگو و نشان
کاربرد لوگو و نشان بسته به نوع آن متفاوت است. بعضی از انواع لوگو برای جلب اعتماد مشتریان استفاده میشوند که از نمونههای آنها میتوان به لوگو استاندارد یا اعتماد الکترونیک اشاره کرد که اگر کسب و کاری دارای آنها باشد، اعتبار بیشتری نزد مشتریان پیدا میکند. دیگر کاربرد لوگو و نشان اشتراک سازی بین چند مجموعهای است که زیر نظر یک سازمان مادر فعالیت میکنند. برای مثال رستورانها یا فروشگاههای زنجیرهای همگی دارای یک لوگو مشترک هستند و در هر جای دنیا که تاسیس شوند با همان لوگو شناخته میشوند. این در حالی است که نام شعبههای مختلف براساس فرهنگ یا زبان محل تاسیس آن میتواند متفاوت باشد.
دیگر کاربرد لوگو و نشان، برقراری ارتباط با مشتریان است. با استفاده از یک نماد تصویری جذاب میتوان با همه گروههای مشتریان ارتباط برقرار کرد. تفاوتی ندارد که مشتریان شما در چه سن و سالی باشند و چه میزان تحصیلاتی داشته باشند. درک تصاویر و نمادها برای همه افراد آسان است و اگر پیچیدگی خاصی در طراحی لوگو انجام نشده باشد، مشتری به راحتی پیغام پشت لوگو را دریافت میکند. لوگو همچنین جایگزین خوبی برای شعارهای تبلیغاتی است. البته بعضی برندها لوگو خود را به عنوان شعار تبلیغاتی استفاده میکنند یا شعار خود را به صورت نهفته در لوگو جای میدهند.
معرفی انواع لوگو
در ادامه پاسخ به این سوال که لوگو چیست، به معرفی انواع لوگو میرسیم. همانطور که گفته شد ابتداییترین شکل آرم یا نشان همان حالتی بود که اجداد اولیه ما از آن استفاده میکردند. لوگو هم مانند هر چیز دیگری با گذشت زمان پیشرفت کرد و با به وجود آمدن ابزارهای مختلف به تنوع آن افزوده شد. امروزه بیش از ده ها مدل سبک و شیوه طراحی لوگو وجود دارد که هر کدام نوع خاصی از لوگوها را به وجود میآورند. مشتریانی که به دنبال ثبت سفارش برای طراحی یک لوگو هستند یا افرادی که قصد فعالیت در این زمینه را دارند، بعد از آشنایی با تعریف لوگو باید با انواع آن آشنایی پیدا کنند، در ادامه به معرفی انواع لوگو میپردازیم.
مطلب پیشنهادی: انواع طراحی لوگو چیست ؟
۱. لوگو حرف و نماد ( لترمارک، مونوگرام)
معرفی انواع سبکهای طراحی لوگو را با سبک طراحی برف نماد شروع میکنیم. چه تصوری از این لوگو دارید؟ به نظر شما لوگو حرف و نماد (لترمارک، مونوگرام) چیست؟ پاسخ این سوال مشخص است. لوگو لترمارک یا حرف و نماد، نوعی لوگو است که با کمک حرف و نمادی محصوص طراحی میشود. در این نوع لوگو معمولاً از یک حرف فارسی و انگلیسی استفاده می شود و این حرف را با نماد های مختلف مانند اشکال انتزاعی پوشش می دهند. به عبارت دیگر این لوگو نوعی ترکیب نوشتار با سمبل های مختلف یا نماد است که برای نشان دادن مفهومی خاص یا ویژه، اطراف نام برند استفاده می شود. ترکیب حروف و نمادها ممکن است به گونه ای باشد که تنها یک سایه جزئی از حرف در لوگو مشاهده شود یا طوری باشد که تشخیص حرف از نمادها به سادگی امکان پذیر باشد.
استفاده از این سبک طراحی لوگو مزایای زیادی دارد. این سبک طراحی امکان خلاقیت زیادی دارد و با استفاده از آن میتوان برای یک مجموعه مشخص، انواع مختلفی از لوگوها را طراحی کرد تا در بازههای زمانی مختلف از آنها استفاده کنند. به علاوه درک مفهوم این سبک طراحی برای اغلب مشتریان سادهتر است. طبیعتا در استفاده از یک یا دو حرف به تنهایی نمیتوان مفهوم خاصی را ارائه داد و مفاهیم را تنها میتوان در سمبلها استفاده کرد که این موضوع هم برای نشان دادن هرچه بیشتر و بهتر حرف باید به سادهترین شکل ممکن انجام شود. این لوگو محبوبیت زیادی در میان برندهای مختلف دارد و حتی بیشتر کسب و کارهای معروف دنیا مانند یاهو هم از این سبک طراحی لوگو استفاده میکنند.
۲. لوگو تایپ
در ادامه معرفی انواع لوگو به لوگو تایپ میرسیم. آیا میدانید لوگو تایپ چیست؟ لوگو تایپ نوعی لوگو بر پایه متن و نوشتار است. در این لوگو اسم برند با شیوهای خلاق و هنرمندانه به نمایش در میآید. برای این کار میتوان نام برند را با فونتی خاص طراحی کرد یا حتی از چند فونت مختلف برای طراحی نام استفاده کرد. ویژگی مهم لوگو تایپها، تمرکز آنها بر متن و کلمه است. برخلاف دیگر انواع لوگوها در این نوع لوگو ممکن است هیچ نوع تصویر یا نمادی استفاده نشود و صرفا اسم برند به شیوهای خلاق به عنوان لوگو استفاده شود. البته این امکان هم وجود دارد که لوگو تایپ را در کنار یک نماد گرافیکی هم استفاده کرد.
گوگل، مایکروسافت و کوکاکولا سه برند مطرحی هستند که لوگو آن ها از ابتدای ساخت مجموعه از نوع لوگو تایپ بوده است. از مزایای استفاده از لوگو تایپ می توان به برقراری ارتباط بهتر و بیشتر بین مخاطب و کسب و کار اشاره کرد. درک این لوگو بسیار ساده است و مخاطب با مشاهده آن بلافاصله به یاد مجموعه و خدمات آن میافتد. علاوه بر این استفاده از لوگو تایپ برای مجموعه هایی که قصد به یادماندنی کردن نام خود را دارند هم انتخابی بسیار مناسب است. دیگر مزیت استفاده از این سبک طراحی لوگو کاهش میزان شباهت لوگو به لوگو مجموعه های رقیب است.
۳. لوگو تصویری
لوگو تصویری یکی از رایج ترین انواع لوگو است و بیشتر ما آن را روی محصولات مختلف مشاهده کردهایم اما کمتر کسی میداند که لوگو تصویری چیست و طراحی آن چه فرآیندی دارد. لوگو تصویری یکی از پرطرفدارترین انواع لوگو و سبک های طراحی آرم و نشان است. اشتباهی که در مورد این لوگو وجود دارد این است که بیشتر افراد تصور می کنند لوگو تصویری می تواند هر چیزی باشد. این تصور کاملا اشتباه است زیرا یک تصویر زمانی می تواند به عنوان لوگو مورد استفاده قرار گیرد که ویژگی های لوگو را داشته باشد. یکی از ویژگی های لوگو سادگی آن است بنابراین تصویر انتخابی این لوگو باید پیچیدگی خاصی داشته باشد و درک آن خیلی سخت و مشکل باشد. لوگو تصویری باید ماهیت برندی که برای آن طراحی می شود را نشان دهد. همچنین لوگو ممکن است به نام مجموعه اشاره داشته باشد مانند لوگو اپل که یک سیب گاز زده است.
طراحی لوگو تصویری تا حد امکان باید با الهام گرفتن از تصاویر واقعی باشد. برای مثال اگر زمینه فعالیت مجموعه حیوانات خانگی یا طبیعت باشد بهتر است در لوگو از تصویر یک گیاه یا یکی از پرندگان استفاده کرد. یکی از مهمترین مزایای لوگو تصویری انتقال همزمان چندین پیام تنها با یک تصویر است. برای مثال با مشاهده لوگو یک حیوان در کنار اسم برند به راحتی متوجه میشویم که این برند فعالیتی در ارتباط با حیوانات دارد. به علاوه تصاویر راحت تر از کلمات و نوشته ها در خاطر باقی می مانند، به همین دلیل لوگو تصویری از نظر ماندگاری در ذهن هم بهتر است دیگر لوگوها است.
۴. لوگو انتزاعی
از دیگر سبک های طراحی لوگو که به عنوان یکی از سبک های پرطرفدار و قدرتمند برای جلب مخاطب آن شناخته می شود، طراحی لوگو به سبک انتزاعی است. زمانی که از این سبک طراحی لوگو صحبت میشود، اولین موضوعی که به ذهن مخاطبان میرسد این است که لوگو انتزاعی چیست؟ پاسخ به این سوال کمی مشکل است زیرا سبک طراحی انتزاعی چارچوب و قاعده خاصی ندارد. این سبک کاملا ذهنی است و بر پایه خلاقیت ذهنی و ایدههای طراح اجرایی میشود. از ویژگیهای این سبک طراحی لوگو میتوان به ماندگار کردن لوگو در ذهن مخاطبان از طریق تاثیرگذاری اشاره کرد. برای درک یک لوگو انتزاعی باید مدتی روی آن متمرکز بود. هر چقدر تمرکز روی لوگو دقیقتر و عمیقتر باشد، مفاهیم بیشتری از آن درک میشود و همین موضوع لوگو را در ذهن مشتری ثبت میکند.
علاوه بر این لوگوهایی که به سبک انتزاعی طراحی میشوند حس کنجکاوی را در مشتریان برمیانگیزند. با مشاهده لوگویی انتزاعی روی یک محصول حتی اگر خریدار آن نباشید هم زمانی را صرف بررسی لوگو میکنید و این موضوع یکی از مهمترین اهداف طراحی لوگو به این سبک است. در این سبک طراحی بیشتر از هر سبک دیگری میتوان از خلاقیت بهره برد. این سبک همچنین برای انواع طراحیهای سنتی و مدرن مناسب است و با استفاده از آن دست طراح برای طراحی به سبک هر دورهای کاملا باز است. لوگوهای انتزاعی در ایران و جهان یکی از پرطرفدارترین انواع لوگو هستند که از جمله آنها میتوان به لوگو بانک صادرات در ایران و لوگو نایک در خارج اشاره کرد.
۵. لوگو مسکات
لوگو مسکات یا مسکات لوگو نوع دیگری از سبکهای طراحی لوگو است که روی بیشتر محصولات قابل مشاهده است اما آیا میدانید که لوگو مسکات چیست؟ این لوگو پرکاربرد که سالها است توسط برندهای مختلف استفاده میشود، ناشناختهترین سبک طراحی لوگو بین عموم مردم است. در میان مردم عادی کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که با این لوگو آشنایی داشته باشد و این در حالی است که همه ما این لوگو را بارها مشاهده کردهایم. مسکات لوگو در واقع دادن هویت به شخصیتی واقعی یا خیالی است که ممکن است جاندار یا بیجان باشد اما به هر حال معرف برند و کمپانی خواهد بود.
هدف از استفاده لوگو مسکات، ماندگارتر کردن لوگو در ذهن مشتریان است. شخصیتی که برای برند از طریق سبک طراحی مسکات ساخته میشود به راحتی قابل انتشار است. این شخصیت را میتوان در تیزرهای تبلیغاتی، فیلمهای ویدیویی معرفی محصولات برند و هر چیزی که به برند مرتبط است استفاده کرد. شناخته شدهترین لوگو مسکات در ایران لوگو چیتوز موتوری است. همچنین برند ایران رادیاتور با خرس عمو یادگار، نمونهای موفق از استفاده این سبک طراحی به عنوان لوگو است. البته طراحی این لوگو صرفا با استفاده از نمادهای حیوانی انجام نمیشود. انسان، حیوان یا حتی اشیا را با جانبخشی درست و تهیه یک داستان برای او میتوان به عنوان لوگو مجموعه انتخاب کرد.
۶. لوگو ترکیبی
برخلاف بیشتر لوگوهای قبلی که شاید نمونههای آنها مشاهده شده بود اما خود لوگو و ماهیت آن ناشناخته بود، لوگو ترکیبی برای بیشتر افراد شناخته شده است و اکثرا میدانند که لوگو ترکیبی چیست. با این حال در این بخش از معرفی انواع لوگو، این سبک طراحی لوگو پرطرفدار را بیشتر توضیح خواهیم داد. لوگو ترکیبی که با نامهای دیگری مانند لوگو تلفیقی هم شناخته میشود ترکیبی از تصویر و متن است. این لوگو نباید با لوگو مونوگرام یا لترمارک اشتباه گرفته شود، زیرا که در این لوگو یک متن، اسم یا پیام واضح و مشخص با تصویر یا نشانهای واضح ترکیب میشود. این عناصر در لوگو ترکیبی در کنار هم قرار میگیرند تا تاثیر لوگو در ذهن مخاطب بیشتر شود اما هر زمان نیاز بود امکان جدا کردن آنها از یکدیگر هم وجود دارد. به عبارت دیگر لوگو ترکیبی، لوگویی تشکیل شده از یک متن معنادار با تصویری معنادار است که با هم هماهنگ بوده و در کنار هم لوگوی یک برند را تشکیل میدهند.
از نمونههای لوگو ترکیبی میتوان به لوگو آدیداس یا آمازون اشاره کرد. لوگو اصلی این برندها ترکیبی از اسم و تصویر است اما اگر هر کدام را از لوگو حذف کرد باز هم معنی و پیام لوگو تغییری نکرده و با مشاهده آن مشخص است که لوگو به کدام برند اشاره میکند. یکی از مزایای مهم این لوگو قابل درک بودن آن برای تمام مخاطبین است. گروهی از مخاطبین که متن را درک میکنند با متن لوگو ارتباط گرفته و گروهی که درک تصاویر برای آنها سادهتر است، مفهوم و منظور تصویر در ذهن آنها ثبت میشود.
۷. لوگو امبلم
ترکیب تصویر و متن یکی از رایج ترین روش های طراحی لوگو است و با استفاده از آن میتوان نوعی دیگر از لوگو به نام لوگو امبلم را طراحی کرد. در این بخش از معرفی انواع لوگو، قصد معرفی این لوگو کاربردی را داریم و معرفی را با پاسخ به این سوال که لوگو امبلم چیست، آغاز میکنیم. همانطور که گفته شد لوگو امبلم ترکیبی از متن و تصاویر است اما یک لوگو ترکیبی نیست. در این سبک طراحی لوگو تصاویر و کلمات به گونهای با هم ترکیب می شوند که امکان جدا کردن آنها از یکدیگر وجود ندارد، گویی که از ابتدا با هم طراحی شده و دو زمینه جدا نبودهاند. این سبک طراحی لوگو در طراحی لوگوهای شرکت های خودروسازی بسیار محبوب است. لوگو بی ام و، فورد شرکت موتور سازی هوندا با این سبک طراحی شده اند و سالهاست که به مشتریان قدیم و جدید معرفی می.شوند.
درک این لوگو علی رغم ترکیبی بودن آن چندان سخت نیست و با مشاهده آن علاوه بر نام مجموعه می توان تا حد زیادی به اهداف زمینه های فعالیت مجموعه هم پی برد. برای مثال لوگو ناسا که یک لوگو امبلم است، با ترکیبی از آسمان شب و ستاره ها، خطی مانند حلقه دور سیاره زحل و واژه ناسا که در میان قرار گرفته طراحی شده است. این لوگو به خوبی زمینه فعالیت مجموعه ناسا را نشان می دهد و حتی اگر مخاطب با این مجموعه آشنایی نداشته باشد هم با مشاهده آن به ماهیت مجموعه پی خواهد برد. این سبک طراحی حس و حالی نوستالژی دارد و برای ایجاد صمیمیت بین مخاطب و برند بسیار کاربردی است.
۸. لوگو مینیمال
آیا میدانید لوگو مینیمال چیست و برگرفته از چه چیزی است؟ این لوگو برگرفته از سبک و مکتب هنری مینیمالیسم است. در این مکتب هنری تاکید بر سادهگرایی است. آثاری که با در نظر داشتن قواعد این سبک طراحی میشوند همگی ساده و بدون پیچیدگیهای فلسفی هستند. این ویژگی در لوگو طراحی شده به این سبک هم وجود دارد و همه چیز در آن به سادهترین شکل ممکن است. در لوگو مینیمال، عناصر، تصاویر و هر چیزی که در طراحی استفاده میشود ساده و در بیشتر موارد تک رنگ است. به علاوه در این سبک طراحی لوگو از تنوع رنگی استفاده نمیشود و نهایتا یک یا دو رنگ از چرخه رنگها برای طراحی مورد استفاده قرار میگیرد.
از مزایای مهم این لوگو و طراحی با این سبک میتوان به شناخته شدن سریعتر محصول یا کالا بین مشتریان اشاره کرد. به علاوه با طراحی لوگو به این سبک چالش هزینهها که یکی از مهمترین موضوعات در طراحی است هم به طور کامل از بین میرود. این لوگو در همه دورهها قابل استفاده است و حتی اگر چندین سال از طراحی به سبک آن بگذرد هم ارزش خود را از دست نخواهد داد. لوگو مینیمال خیرهکننده نیست اما استفاده از آن روشی خوب برای بازاریابی و تبلیغات با کمترین هزینه و بیشترین بازدهی است.
۹. لوگو سه بعدی
آخرین نوع و سبک طراحی لوگو که در این مطلب به معرفی آن میپردازیم سبک طراحی سه بعدی است. پاسخ به این سوال که لوگو سه بعدی چیست، بسیار ساده است. لوگو سه بعدی نوعی روش طراحی لوگو است که با استفاده از نرمافزارهای خاص متن، نشانهها و تصاویر به جای طراحی روی دو بعد، به صورت سه بعدی طراحی میشوند. این کار با هدف درک بهتر مخاطب از لوگو انجام میشود. با استفاده از لوگو سه بعدی جزئیات لوگو به خوبی نمایش داده میشود و مخاطبان میتوانند به راحتی لوگو را بررسی کنند. این سبک طراحی لوگو چند سال بعد از اختراع نمایشگرهای سه بعدی وارد بازار طراحی لوگو و تبلیغات شد و جز جدیدترین سبکهای طراحی لوگو است اما در همین زمان کوتاه توانست جای خود را در میان سبکهای مختلف طراحی پیدا کند. امروز به بیشتر کسب و کارهایی که در بستر اینترنت فعالیت کرده و لوگویی ساده دارند، استفاده از این نوع لوگو برای جذب بیشتر مشتریان توصیه میشود.
البته برای طراحی لوگو به این سبک نکاتی هم وجود دارند که باید آنها را در نظر گرفت. از جمله این نکات میتوان به مجذوب کننده بودن طرح انتخابی برای سه بعدی کردن اشاره کرد. به علاوه طرح و لوگو باید توانایی قوی نشان دادن برند را هم داشته باشد. لوگوی انتخابی باید مناسب همه بسترها باشد و با کیفیت بالایی تولید شود. در صورتی که اگر به ویژگیهای گفته شد دقت کرد هر کدام از لوگوهای قدیمی را میتوان به یک لوگوی سه بعدی تبدیل کرد و حتی در کنار این کار به ساخت لوگوهای سه بعدی خلاقانه و جدید نیز مشغول شد.
فرآیند طراحی لوگو
آشنایی با فرآیند طراحی لوگو هم برای طراحان لوگو و هم برای افرادی که نیاز به طراحی لوگو دارند، اهمیت دارد. مرحله اول در این فرآیند بررسی تعاریف اولیه طراحی لوگو است. تعاریف اولیه تمام مطالبی است که تا اینجا گفته شد و شامل لوگو چیست، آشنایی با انواع لوگو و انتخاب مناسبترین نوع آن بسته به محصول یا زمینه خدمت برندی که لوگو برای آن طراحی میشود، در نظر گرفته میشود. در این فرآیند همچنین بسته به اینکه طراح باشید یا نیازمند طراحی باید در زمینه برند اطلاعات کسب کنید. اگر قصد سفارش طراحی لوگو به مجموعهای را دارید به منظور تکمیل فرآیند طراحی باید اطلاعات لازم در مورد مجموعه خود را در اختیار طراح بگذارید و اگر طراح لوگو هستید باید تمام نکاتی که اطلاع از آنها به طراحی کمک میکند را از مشتری بپرسید.
انتخاب جزئیات طرح، ایده ذهنی برای پیادهسازی آن، اجرای لوگو در چند مرحله و چند نوبت برای رسیدن به لوگو نهایی و مورد نظر، بررسی بازار و لوگو رقبا با زمینه کاری مشابه و بسیاری اقدامات دیگر فرآیند طراحی لوگو را تشکیل میدهند که هر کدام در جای خود حائز اهمیت هستند. دقت به هر مرحله و هر بخش از فرآیند طراحی لوگو کمک میکند که طرح نهایی کیفیت بهتری داشته باشد و انتظارات را بیشتر برآورده کند.
اصول طراحی لوگو
لوگو یا Logo، چیزی است که باعث ارزشبخشی به برند میشود. لوگو در پیشبرد کسب و کارها موثر است و در دنیای امروز که همه چیز رقابتی شده، کسب و کار را در بالا بردن جایگاه در این رقابت یاری میکند. به خصوص برای کسب و کارهای نوپا که رقبای آنها شرکتهای قدیمی و گاها به نام و معروف هستند، لوگو نقش زیادی برای پیروزی برند در ماراتن معرفی به مشتریان و به ثبات رساندن خود در بازار دارد. البته هر لوگویی این خاصیت را ندارد. برای اینکه لوگو توانایی ایفای چنین نقشی را داشته باشد باید طبق اصول طراحی شود. اصول طراحی لوگو شامل موارد مختلفی هستند که ۷ مورد زیر مهمترین آنها میباشد.
-
سادگی :
اصل اول طراحی لوگو سادگی است. مهم نیست که کسب و کار چه زمینه فعالیتی دارد و چقدر وظایف آن پیچیده و مشکل است، در هر حال لوگو باید ساده باشد تا توانایی انتقال مفهوم یا پیام را به هر مخاطبی داشته باشد. لوگوهای پیچیده، با تنوع رنگی زیاد و جزئیات فراوان شاید در نگاه اول جذاب باشند اما آنقدر حواس مخاطب را پرت میکنند که پیام و مفهوم لوگو در جزئیات گم میشود. یک لوگو ساده فورا هدف را به مخاطب میرساند.
-
ماندگار و بیزمان :
لوگو هویت بصری برند است و مانند اسم برند باید خاص و ماندگار باشد. لوگو را نمیتوان هر سال عوض کرد زیرا بسیاری از مشتریان برند را با لوگوی آن میشناسند و تغییر دائمی آن باعث از دست رفتن بخشی از مشتریان میشود. این کار به خصوص برای کسب و کارهای تازه تاسیس تا مدتها امکانپذیر نیست. به همین دلیل در طراحی لوگو باید این اصل در نظر گرفته شود که لوگو ماندگار و بیزمان باشد. لوگو نه باید آنقدر مد روز باشد که در دورههای بعدی از مد بیفتد و نه آنقدر قدیمی که مشتریان ارتباطی با آن برقرار نکنند.
-
استفاده درست از رنگها :
استفاده درست از رنگها یکی دیگر از اصول طراحی لوگو است. همانطور که گفته شد لوگو باید ساده باشد و شاید این اصل در ظاهر با آن مغایرت داشته باشد اما اینطور نیست. رنگها در لوگو بیشترین تاثیر را در مخاطبین دارند، بنابراین باید از آنها استفاده کرد اما ترکیب و تلفیق رنگها نباید به گونهای باشد که مخاطب از مسیر اصلی درک لوگو دور شود.
-
تطبیق پذیری :
لوگو باید دارای قابلیت تطبیق پذیری باشد تا استفاده از آن در هر فضایی امکانپذیر باشد. به عبارت دیگر ممکن است نیاز باشد که لوگو را برای تبلیغ روی یک بیلبورد بزرگ چاپ کنید یا آن را به اندازه یک جاسوییچی یا شکلات کوچک کنید. اگر طرح لوگو کیفیت مناسبی نداشته باشد و با تغییر اندازه نامفهوم باشد، قطعا طرح انتخابی مناسب و کارآمد نخواهد بود.
-
خوب بودن در هرپس زمینهای :
خوب بودن در هر پس زمینهای یکی دیگر از اصول طراحی لوگو است. بسته به شرایط ممکن است نیاز باشد که لوگو خود را در زمینهای غیر از رنگی که دارد چاپ کنید. برای مثال ممکن است نیاز باشد لوگو رنگی را در روزنامه به صورت سیاه و سفید چاپ کنید. لوگو باید این قابلیت را داشته باشد که با حذف رنگها هم جلوه خود را داشته و مخاطب به محض مشاهده، آن را تشخیص دهد.
-
به یادماندنی :
اصل بعدی در طراحی لوگو به یادماندنی بودن آن است. لوگو باید تا مدتها در ذهن مخاطب بماند و برای چنین موضوعی لوگو باید خاص و منحصر به فرد باشد.
-
متناسب با هدف مجموعه :
در نهایت لوگو باید متناسب با هدف مجموعه طراحی شود. برای مثال اگر لوگو برای یک مجموعه فروش اسباببازی طراحی میشود بهتر است از نمادی کودکانه یا رنگهای جذاب در طراحی آن استفاده کرد و این امکانی است که در طراحی لوگو یک موسسه حقوقی وجود ندارد.
روش های طراحی لوگو
بسته به اینکه چه سبکی برای طراحی لوگو انتخاب شود، روش های طراحی لوگو متفاوت است. برای مثال در لوگوهای انتزاعی یا لوگوهای ترکیبی ابتدا چند ایده و طرح به صورت ذهنی ارائه میشود و سپس هر ایده به صورت جداگانه روی کاغذ پیاده میشود. بعد از بررسی ایدهها و انتخاب بهترین آنها ممکن است یکی از ایدهها برای نهایی شدن و تایید برای مشتری ارسال شده یا طرحهای مختلف با هم ترکیب شده و طرح نهایی را ایجاد میکنند. در حالیکه لوگو تایپ روشی کاملا متفاوت دارد و از همان ابتدا نام برند در نرم افزار وارد میشود تا با ایجاد تغییرات، لوگو نهایی انتخاب شود. پس از انتخاب نوع لوگو و روش طراحی، مراحل ساخت لوگو آغاز میشوند.
مراحل طراحی و ساخت لوگو
طراحی لوگو کاری کاملا تخصصی است و طراح باید با بیشتر مسائل آن آشنایی داشته باشد. طراح باید با زبان و مفهوم نمادها و تصاویر مختلف در لوگو، هویت بصری، هماهنگی اجزای آرم و نشان، رنگشناسی، سادهسازی پیچیدهترین طرحها، اصول طراحی لوگو و بسیاری موارد دیگر آشنا باشد تا توانایی طراحی یک لوگو حرفهای را داشته باشد. همه این موضوعات در کنار آشنایی با مراحل طراحی و ساخت لوگو کمک میکند که لوگو نهایی دقیقا همان چیزی باشد که مشتری به دنبال آن است.
۱. تحقیق و جستجو
در اولین مرحله برای طراحی لوگو باید به تحقیق و جستجو بپردازید. تحقیق شامل مشاوره با مشتری و دریافت اطلاعات لازم برای طراحی لوگو میباشد. همچنین نیاز است که در مورد برندی که قصد طراحی لوگو برای آن را دارید اطلاعات کافی کسب کنید تا فرآیند طراحی برای شما سادهتر شود. در مرحله تحقیق باید این مسئله را هم بررسی کنید که در زمینه فعالیت مشتری چه لوگوهای مشابهی وجود دارند و طرح مورد نظر او تا چه اندازه ارزشهای کسب و کار را به مخاطبان نشان میدهد.
۲. بررسی رقبا
همه کسب و کارها با هر زمینهای دارای رقیب هستند و یکی از موضوعاتی که در بازار رقابت به معرفی بهتر و بیشتر کسب و کار به مشتریان کمک میکند، داشتن یک لوگو اصولی، حرفهای و به یادماندنی است. به همین دلیل بررسی رقبا یکی از مهمترین مراحل طراحی لوگو است. در این مرحله باید تمام رقبایی که زمینه فعالیت مشترک با کسب و کار دارند را بررسی کرد تا لوگویی متفاوت و خاصتر از آنها برای کسب و کار مورد نظر طراحی کرد. علاوه بر این بررسی رقبا از نظر نحوه فعالیت و لوگو به ایدهیابی بهتر و راحتتر هم کمک میکند.
۳. ایده پردازی
مرحله بعدی طراحی لوگو ایده پردازی است. در این مرحله باید ایده هایی را برای طرح اولیه لوگو ارائه کرد. گاهی ممکن است در این مرحله با کارفرما ارتباط منظم داشت تا ایده ها را با نظر و سلیقه کارفرما تطابق داد. ایده پردازی را می توان هم به صورت ذهنی و هم به صورت طرح های کاغذی یا نرم افزاری انجام داد. مزیت ایده های ثبت شده امکان استفاده از آن ها برای پروژه های بعدی است اما ایده های ذهنی را می توان به راحتی و بدون دردسرهای ویرایش در ابزار ثبت تغییر داد.
طراحی های اولیه و ایده ها اهمیت بسیار زیادی دارند. اساس کار و انجام یک طراحی استاندارد تا حد زیادی به طرح های اولیه بستگی دارد. در واقع همه جزئیاتی که به طرح نهایی اضافه می شوند و در نهایت یک لوگو حرفهای را آماده میکنند، به ایدههایی بستگی دارد که در اولین گامهای طراحی لوگو ارائه میشوند.
۴. انتخاب اتودها
پس از ایده پردازی و انتخاب چند طرح و ایده برای لوگو نوبت به انتخاب اتودها است. طبیعتا تا زمانی که لوگو با جزئیات مورد نظر ثبت نشده و شکل کلی آن ایجاد نشود کارفرما یا مشتری امکان تایید آن را نخواهد داشت. بنابراین انتخاب اتودها و انجام آنها در درجه اول با هدف ایجاد طرحی برای ارائه به کارفرما انجام میشود. استاندارد انتخاب اتودها سه طرح است. یک طرح، طرحی است که دقیقا طبق نظر و سلیقه کارفرما اجرا شده باشد، طرح بعدی طراحی است که مناسب مشتریان و با توجه به وضعیت کسب و کار طراحی شده و در نهایت ایدهای که همه استانداردهای طراحی لوگو را دارد و در طراحی آن هم نظرات کارفرما و هم نیاز کسب و کار در نظر گرفته شده است.
در مرحله طراحی اتود باید نقشه طراحی را مشخص کرد. اینکه در هر بخش از لوگو چه جزئیاتی قرار میگیرد و چه رنگها و علائمی در لوگو استفاده میشود. در انتخاب اتودها و طراحی لوگو در این بخش باید قوانینی مانند قابلیت تغییر اندازه لوگو، نسبت مناسب طول و عرض، خاص بودن آن، انتخاب رنگهای مناسب و پیوستگی آنها، قابلیت اجرا شدن روی زمینه سیاه و سفید و موارد دیگر را رعایت کرد. اگر این مرحله به درستی انجام شود کار طراحی تا حد زیادی به اتمام رسیده و طراح میتواند تا اعلام نظر قطعی کارفرما، به استراحت بپردازد.
۵. طراحی دیجیتالی
طراحی اتودهای اولیه و نقشه طراحی روی کاغذ انجام میشود و بعد از آن برای استفاده از لوگو باید آن را به شکل دیجیتالی طراحی کرد. طراحی دیجیتالی لوگو با کمک نرمافزارهای مختلف انجام میشود. انتخاب نرمافزار مناسب طراحی به سبک لوگو بستگی دارد. برای مثال در طراحی لوگو امبلم نیاز به نرمافزارهای تخصصیتری نسبت به طراحی لوگو لترمارک است. در این مرحله باید جزئیات را به طرح اضافه کرد. رنگدهی آن را انجام داد و هر چیزی که در اتودها برای طرح انتخاب شده بود را روی آنها پیاده کرد.
اگر اتودهای اولیه را با جزئیات طراحی کرده باشد، مرحله طراحی دیجیتالی بسیار ساده خواهد بود. کافی است هر چیزی که روی کاغذ مشخص کردهاید را روی سیستم پیاده کنید. حتی اگر طرح کاغذی کیفیت مناسبی داشته باشد، این امکان را هم خواهید داشت که از تصویر عکس گرفته و جزئیات را مطابق با عکس خود کم و زیاد کنید. دقت کنید که این مرحله، از مراحل پایانی طراحی لوگو است بنابراین به غیر از فضای اصلی ذخیرهسازی خود، فعالیتها را در چند بخش دیگر هم ذخیره کنید تا اگر به هر دلیل یکی از آنها از دست رفت، به دیگر بخشها دسترسی داشته باشید.
۶. ارائه به مشتری و اصلاح نهایی
پس از طراحی دیجیتال نیاز است که طرح یک بار دیگر بررسی شود. احتمال فراموش کردن یکی از نکات یا بخشی از جزئیات مورد نظر مشتری وجود دارد، همچنین ممکن است طرح نهایی مشابه با لوگو دیگری باشد و به عنوان کپی شناخته شود که اعتبار کسب و کار را زیر سوال میبرد. پس از بررسی نهایی و در صورتی که کار مورد تایید طراح باشد، باید آن را در قالب موکاپ آماده کرد و به مشتری ارائه کرد. اگر در طراحی لوگو تمام نظرات و خواستههای مشتری در نظر گرفته شده باشد، طرح مورد تایید او خواهد بود اما این هم احتمال هم وجود دارد که مشتری به هر دلیل طرحی را نپسندد.
در چنین شرایطی باید جزئیات قابل تغییر را تا رسیدن به نظر و خواسته مشتری تغییر داد. ویرایش و اصلاح نهایی معمولا به معنی پایان کار است و پس از آن کار شما با طراحی لوگو تمام میشود. البته بهتر است یک فایل ذخیره از لوگو طراحی شده به نام مشتری داشته باشید تا زمانی که نیاز به ایجاد تغییر برای طراحی لوگویی جدید بود امکان پیادهسازی تغییرات روی لوگو اول را داشته باشید و نیازی به طراحی صفر تا صد نباشد.
بهترین نرم افزار های ساخت لوگو
در دنیای امروز که تکنولوژی دستی در هر چیزی دارد، عدم استفاده از آن در کسب و کارها یا هر چیزی که به آنها مربوط است جای تعجب دارد. یکی از مهمترین چیزها برای کسب و کارها و برندهای مختلف لوگو است که با پیشرفت تکنولوژی طراحی آن سادهتر و تنوع روشهای انجام آن بیشتر شده است. امروزه نرم افزارهای مختلفی وجود دارند که برای ساخت و طراحی لوگو میتوان از آنها استفاده کرد. هر طراح بسته به سلیقه، توانایی و سبک کار خود یک یا دو نرم افزار را برای طراحی لوگو استفاده میکند اما برای یک طراحی حرفهای حداقل نیاز است که با بهترین نرم افزار های ساخت لوگو آشنایی داشت. چند مورد از بهترینها برای انجام این کار، مواردی هستند که در ادامه معرفی خواهیم کرد.
۱. ادوبی ایلوستریتور
حتی اگر یک کاربر ساده رایانه باشید و در حد نیازهای روزمره مانند انجام کارهای متفرقه و دانشجویی یا تحقیق و بازی از کامپیوتر استفاده کنید هم قطعا اسم شرکت ساخت نرمافزار ادوبی به گوش شما خورده است. رایجترین نرمافزار این شرکت که همه ما آن را امتحان کردهایم، پی دی اف خوان است. این شرکت در حال حاضر بهترین نرمافزارهای گرافیکی دنیا را طراحی میکند و یکی از غولهای طراحی و ساخت نرمافزار دنیا است. یکی از تولیدات این شرکت که برای طراحی انواع لوگو، پوستر، کارت ویزیت و حتی طراحی اسامی با سبکهای مختلف میتوان از آن استفاده کرد، شرکت ادوبی ایلوستریتور است.
این نرمافزار امکانات زیادی مانند ترکیب رنگهای مختلف، امکان وارد کردن چند فایل همزمان، امکان طراحی اختصاصی برای صفحات وب و بسیاری مواردی دیگر دارد. کار با این نرمافزار چندان سخت نیست اما برای تسلط کامل به آن حداقل ۲ ماهی زمان لازم است. آن هم در صورتی که روزانه ۲-۳ ساعت با نرمافزار تمرین کنید. جالب است بدانید یادگیری این نرمافزار به طور پیشرفته نیازی به کلاس ندارد و حتی با تمرین در منزل هم میتوان به آن تسلط پیدا کرد.
۲. کورل دراو
کورل دراو دیگر نرمافزاری است که برای طراحی لوگو میتوان از آن استفاده کرد و امکانات مختلفی برای طراحی انواع پوستر، کارت ویزیت و جعبههای بستهبندی یا تزئینی دارد. یکی از مزایای مهم این نرمافزار سرعت بالای کار با آن است. این نرمافزار علیرغم امکانات متعدد حجم زیادی ندارد و در سادهترین سیستمها هم به راحتی لود میشود. از مزایای این نرمافزار میتوان به امکان نصب آن روی هر دو نسخه ویندوز و مک، تغییر راحت اندازه منو و نوار ابزار اشاره کرد. با این نرمافزار میتوان افکتها را به بهترین شکل اجرا کرد و چند فایل را به طور همزمان به آن وارد کرد. البته این نرمافزار نسبت به نرمافزار قبلی محیط کار پیچیدهتری دارد و یادگیری آن زمان بیشتری نیاز دارد.
۳. دیزاین اوو
دیزاین اوو یکی دیگر از نرمافزارهای برتر طراحی لوگو به خصوص برای مبتدیان است. این نرمافزار دارای تمهای پیشفرض متعددی است که با استفاده از آنها میتوان زیباترین لوگوها را طراحی کرد. اگر سیستم شما حجم زیادی ندارد یا به دنبال برنامهای برای شروع کار طراحی هستید و قصد نصب برنامهای را ندارید، دیزاین اوو بهترین انتخاب است. این نرمافزار را میتوان به صورت وب اپلیکیشن و به صورت آنلاین هم استفاده کرد. حتی نسخه وب این نرمافزار هم امکانات کاملی برای طراحی یک لوگو سفارشی و حرفهای دارد. اشکال و سمبلهای زیاد، انواع مختلف فونتها برای زبانهای مختلف، امکانات زیاد برای ویرایش تصویر و تنوع رنگی در نرمافزار از جمله ویژگیهای مهم این نرمافزار است.
از مزایای مهم این نرمافزار میتوان به داشتن بیش از ۱۰۰۰۰ لوگو رایگان اشاره کرد. کار با آن نیاز به محدودیتی ندارد و محیط کاربری آن ساده و قابل فهم است. البته این نرمافزار تحت وب یک مشکل هم دارد و آن نیاز به پرداخت هزینه برای استفاده از کلیه امکانات آن است. این نرمافزار بهترین انتخاب برای طراحان تازهکار و مبتدی است و حتی افراد حرفهای هم میتوانند با آن لوگوهای پیشرفتهای طراحی کنند.
تاثیر رنگ در طراحی لوگو – روانشناسی ، زبان و مفهوم رنگ ها
همانطور که گفته شد در طراحی لوگو، انتخاب رنگ یکی از مهمترین موضوعات است. رنگها اولین چیزی هستند که در مشاهده یک وسیله، نوشته یا تصویر به چشم میخورند. آشنایی با تاثیر رنگ در طراحی لوگو – روانشناسی، زبان و مفهوم رنگ ها یکی از مهمترین موضوعات در طراحی لوگو و مبحثی تخصصی است که تمام طراحان باید با آن آشنایی داشته باشند.
-
تاثیر رنگ در طراحی لوگو
تاثیر رنگ در طراحی لوگو بسیار زیاد است، سادهترین لوگو بدون هیچ پیچیدگی منحصر به فردی در طراحی را میتوان با استفاده از رنگها خاص و به یادماندنی کرد. رنگها سادهتر از هر چیزی در ذهن مشتریان باقی میمانند. تحقیقاتی که در زمینه فاکتورهای مختلف در طراحی لوگو انجام شده، نشان دهنده این موضوع است که لوگو بیشتر برندها با رنگ بهتر و بیشتر یادآوری میشوند. به علاوه رنگها در جلب اعتماد مشتری نسبت به لوگو هم تاثیرگذار هستند. مغز ما پاسخ به رنگها را بهتر از تصاویر دریافت میکند و ارتباط با مفهوم آنها سادهتر از تصویر، نماد و سمبلها است.
-
روانشناسی رنگهای مختلف
در ادامه به معرفی روانشناسی، زبان و مفهوم چون مورد از پرکاربردترین رنگها در طراحی لوگو میپردازیم. روانشناسی رنگهای مختلف به عنوان پر مصرفترین رنگها اهمیت زیادی دارد و باید با آنها آشنایی داشته باشید.
۱. رنگ قرمز
رنگ قرمز یکی از محبوبترین رنگهای دنیا است که در طراحی لوگو هم بسیار پرطرفدار است. طبق نظر روانشناسان، رنگ قرمز رنگی پر جنب و جوش است و هیجان افراد را بیشتر میکند. این رنگ تحریک پذیر است و در میان طیفی از رنگهای مختلف، یکی از اولین رنگهایی است که چشم آن را مشاهده میکند. استفاده از این رنگ به خصوص به کسب و کارهایی که به تازگی تاسیس شده و قصد معرفی بهتر لوگو خود را دارند، توصیه میشود. مجموعههایی مانند کوکاکولا، یوتیوب و موتورولا معروفترین برندهایی هستند که لوگو آنها به رنگ قرمز طراحی شده است.
۲. رنگ آبی
رنگ آبی دیگر رنگی است که برای طراحی لوگو استفاده میشود و شرکتهایی مانند بی ام دبلیو، تلگرام، سامسونگ و توییتر هم از این رنگ استفاده میکنند. ویژگی رنگ آبی آرام بخشی آن است. این رنگ در افراد حس اعتماد ایجاد میکند و با افزایش احساس اقتدار و جدیت میشود. استفاده از این رنگ در طراحی لوگو باعث اعتماد ناخودآگاه مشتری به برند میشود و از این طریق در افزایش فروش تاثیرگذار است.
۳. رنگ زرد
رنگ زرد دیگر رنگی است که در طراحی لوگو استفاده میشود. هر چند استفاده از این رنگ در طراحی لوگو کمتر از آبی و قرمز رایج است اما اهمیت آن در طراحی کمتر از دیگر رنگها نیست. این رنگ باعث القا حس خوشبینی میشود و مانند رنگ آبی در اعتمادسازی مشتریان تاثیر دارد. برندهای مطرح و مهمی رنگ زرد را به عنوان رنگ اصلی لوگو خود استفاده میکنند که از جمله آنها میتوان به برند مطرح و معروف مک دونالد و برند لوازم دیجیتالی نیکون اشاره کرد.
۴. رنگ بنفش
رنگ بنفش دیگر رنگی است که استفاده از آن در طراحی لوگو، ظاهری خاص و به یادماندنی به آرم و نشان میدهد. البته این رنگ جذاب در استفاده از لوگو چندان رایج نیست اما آنقدر خاص است که لوگو را به لوگویی متفاوت و منحصر به فرد تبدیل میکند. این رنگ باعث القای حس جاهطلبی و قدرت میشود، همچنین نمادی از توانگری است. کاربرد این رنگ بیشتر در تولید محصولات آرایشی – بهداشتی، به خصوص محصولات زیبایی پوست یا عطر و ادکلن است. معروفترین برندی که از این رنگ برای طراحی لوگو استفاده میکند، مجموعه یاهو است اما مجموعههای دیگری مانند مانستر هم از آن استفاده میکنند.
۵. رنگ سبز
سبز معروفترین رنگ در طراحی لوگو است. این رنگ کاربرد زیادی در طراحی دارد و به عنوان یکی از رنگهای اصلی بیشتر لوگوها استفاده میشود. رنگ سبز احساس آرامش، اعتماد و امنیت را به مشتریان القا میکند و با مشاهده آن فرد ناخودآگاه جذب لوگو میشود. این رنگ برای بیشتر ما نشانگر طبیعت و زیباییهای آن است، بنابراین استفاده از آن در برندهای تولید کننده محصولات طبیعی و ارگانیک بسیار زیاد است. از معروفترین برندهایی که این رنگ را در طراحی لوگو خود استفاده میکنند، میتوان به مجموعه استارباکس، ایسر، جان دیر و معروفترین آنها اندروید اشاره کرد.
۶. سیاه و سفید
سیاه و سفید دیگر رنگهایی هستند که در طراحی لوگو بسیار کاربردی هستند. این رنگها بیشتر به عنوان پس زمینه یا کادر دور تصویر یا فونتهای لوگو استفاده میشوند و به کار بردن آنها برای طراحی کل لوگو یک ریسک بزرگ است اما اگر به درستی استفاده شده و طرحهایی هوشمندانه برای استفاده از آنها انتخاب شود، طرحی متفاوت و خارق العاده ایجاد خواهند کرد. ورساچه از معروفترین و مهمترین لوگوهایی است که با این رنگ طراحی میشود. برند آدیداس و نایک از دیگر برندهایی هستند که رنگ مشکی را برای لوگو خود انتخاب کردهاند و همه ما با آنها آشنایی داریم.
طراحی لوگو لاکچری
طراحی لوگو لاکچری امروزه متقاضیان زیادی دارد. لاکچری بودن به معنی زرق و برق بسیار است، چیزی که جلوهگری زیادی داشته باشد و همه نگاهها را به خود خیره کند. طراحی یک لوگو به این سبک چندان سخت نیست اما هشدار مهمی در مورد این کار وجود دارد و آن، عدم استفاده بیش از اندازه جزئیات و رنگها در طراحی است. همانطور که در بخشهای قبل مطلب لوگو چیست گفته شد، یکی از اصول مهم طراحی لوگو ساده بودن طرح انتخابی است و قطعا لاکچری بودن در مقابل آن قرار دارد اما با چند ایده درست میتوان هر دوی این ویژگیها را در کنار هم داشت.
در واقع لوگو میتواند لاکچری اما ساده باشد به این صورت که از طرحی خاص برای اجرای آن استفاده کرد. همچنین به کار بردن بعضی رنگها مانند بنفش، طلایی یا نارنجی نیز لوگو را به لوگویی شیک و لاکچری تبدیل میکند. یک فونت بسیار زیبا که ارزش مادی لوگو را بیشتر کند دیگر عاملی است که در طراحی لوگو لاکچری موثر است.
طراحی لوگو ارزان
بیشتر مشتریانی که برای طراحی لوگو به مجموعههای تبلیغاتی و طراحی مراجعه میکنند، متقاضی طراحی لوگو ارزان هستند. البته تعریف و تصور هر فرد از لوگو ارزان متفاوت است. برخی افراد لوگو ارزان را لوگویی بیکیفیت و غیر حرفهای تصور میکنند. ارزانترین نوع لوگو، لوگو رایگان است. لوگوهای رایگان، لوگو آماده و از پیش طراحی شده شرکتها هستند که در اختیار عموم افراد قرار میگیرند. بعضی مجموعهها لوگوهای رایگان در سایت خود قرار میدهند و در اختیار عموم قرار میدهند و بعضی مجموعهها لوگو رایگان را صرفا در اختیار مشتریانی قرار میدهند که قصد مشاهده و استفاده از نمونه کار آنها را دارند تا جهت خرید اطمینان داشته باشند.
راه دیگر طراحی لوگو ارزان استفاده از ایدههای خود طراح است. لوگوهای سفارشی و شخصی سازی شده قیمت بیشتری نسبت به لوگوهایی که طراح برای مشتری پیشنهاد میدهند، دارد. انتخاب سبک مناسب طراحی لوگو دیگر موضوعی است که به طراحی لوگویی ارزانقیمت کمک میکند. سبکهای لوگو تایپ، لوگو لترمارک و لوگو تصویری نسبت به دیگر انواع لوگو قیمت پایینتری دارند، زیرا فرآیند طراحی آنها سادهتر است.
سفارش طراحی لوگو حرفه ای
برای سفارش طراحی لوگو حرفه ای باید یک مجموعه خوش سابقه را برای طراحی انتخاب کرد. بررسی نمونه کارهای مجموعه یکی از بهترین روشها برای اطلاع از سابقه کاری آنها است. همچنین قبل از سفارش طراحی باید تمام توقعات و خواستههای خود در مورد لوگو را مشخص کرد. انتخاب سبک طراحی و آشنایی با انواع سبکها برای موثرتر بودن مشاوره قبل از طراحی یکی دیگر از موضوعاتی است که به سفارش و طراحی لوگو حرفهای کمک میکند. برای طراحی یک لوگو حرفهای باید به نظارت به کار طراح هم دقت کرد. نظارت باید در طول اجرای پروژه به طور منظم انجام شود تا در صورت نیاز به تغییر یا ویرایش قبل از نهایی شدن طرح و تحویل لوگو انجام شود.
بهترین نمونه های طراحی لوگو در سال ۱۴۰۴
همه ساله لیستی از بهترینهای هر کسب و کاری ارائه میشود و در طراحی لوگو هم چنین اقدامی انجام میشود. طبق لیست ارائه شده از بهترین نمونه های طراحی لوگو در سال ۱۴۰۴ ، برندهای اینتل، شرکت هواپیمایی قطر و سریلانکا بهترین لوگوهای دنیا و برندهای چی توز، صباح و میهن با تغییرات ایجاد شده در لوگوهای خود، بهترین نمونههای داخلی سالهای اخیر به خصوص سال ۱۴۰۴ را در اختیار دارند.
خدمات مجریان در زمینه طراحی لوگو
طراحی لوگو کار حرفهای است و تنها توسط مجموعههای متخصص و ماهر قابل انجام است. یکی از بهترین مجموعهها برای سفارش طراحی لوگو، مجموعه مجریان است. از خدمات مجریان در زمینه طراحی لوگو میتوان به مشاوره قبل از طراحی برای انتخاب بهترین سبک، رنگ و طرح لوگو با توجه به سیاستهای مجموعه خود اشاره کرد. علاوه بر این مشاوران ما آماده راهنمایی شما در زمینه آشنایی شما با انواع مختلف لوگو هستند. فرآیند طراحی لوگو در مجموعه ما فرآیندی ساده دارد. کافی است با یکی از کارشناسان ما ارتباط گرفته، نوع سفارش خود را مشخص کنید و در مشاورههای قبل از ثبت سفارش شرکت کنید تا به راحتی لوگو کاربردی و مناسب کسب و کار خود را سفارش دهید.
نتیجهگیری
حالا میدانید لوگو چیست، چه کاربردی دارد و اهمیت آن در کسب و کارهای مختلف چیست. با اطلاعات گفته شده در این مطلب سفارش طراحی لوگو سادهتر میشود، همچنین انتخاب لوگو مناسب کسب و کار نیز برای شما راحتتر خواهد شد. با این حال نباید یکی از مهمترین موضوعات در مورد سفارش و طراحی لوگو یعنی طراحی آن توسط مجموعهای خوش سابقه را فراموش کنید. مجموعه مجریان یکی از مجموعههای تبلیغاتی است که در زمینه طراحی لوگو هم خدمات مختلفی ارائه میکند. کارشناسان ما آماده پاسخگویی در زمینه سفارش طراحی لوگو و شرایط آن هستند. همچنین در صورت نیاز میتوانید از راهنمایی کارشناسان در زمینه انتخاب مناسبترین طرح برای لوگوی خود نیز استفاده کنید.
سوالات متداول
۱. لوگو چیست؟
لوگو، آرم و نشان یا هویت بصری نماد یا نشانه یک برند است که به صورت تصاویر یا طرحهای خاص آماده شده و در تمام محصولات، تبلیغات و هر چیزی که به آن برند مرتبط است، استفاده میشود.
۲. مهمترین هدف در طراحی لوگو چیست؟
معرفی بهتر و بیشتر برند، و نمایش هویت آن به مشتریان مهمترین هدف کسب و کارها و برندهای مختلف از طراحی حرفهای لوگو است.
۳. در انتخاب لوگو برای کسب و کار باید به چه نکاتی توجه کرد؟
زمینه فعالیت کسب و کار و شناسایی مشتریان و افرادی که بیشتر با کسب و کار در ارتباط هستند از مهمترین موضوعات در انتخاب لوگو برای کسب و کار هستند.
۴. مهمترین اصل در طراحی لوگو چیست؟
سادگی لوگو و مطابقت آن با اهداف مجموعه دو اصل بسیار مهم در طراحی لوگو هستند که در طراحی انواع لوگو باید به آنها توجه کرد.
۵. جدیدترین نوع لوگو کدام است؟
جدیدترین سبک طراحی لوگو که امروزه به یکی از محبوبترین انواع لوگو هم تبدیل شده، لوگو سه بعدی است.
۶. در میان لوگوهای ترکیبی کدام یک کاربردیتر است؟
لوگوهای امبلم و لوگو ترکیبی دو سبک ترکیب کلمات با نماد و تصویر هستند که در میان انواع لوگوهای ترکیبی کاربردیتر هستند.
۷. طبق روانشناسی رنگها استفاده از رنگ قرمز در لوگو چه مزایایی دارد؟
رنگ قرمز نشانه قدرت است و در ترغیب مشتریان به خرید از برندی که لوگو آن به رنگ قرمز است بسیار موثر است.
۸. پرطرفدارترین رنگها در طراحی لوگو کدامند؟
رنگهای سبز و آبی جز محبوبترین رنگها در طراحی لوگو هستند که در میان آنها رنگ سبز پرطرفدارتر است.
۹. در کدام سبک طراحی لوگو اشیا جان بخشی می شوند؟
در سبک طراحی لوگو مسکات اشیا، حیوانات یا یک شخصیت ذهنی جان بخشی می شود و با یک داستان لوگو را به مشتریان معرفی می کند.